Olvasói állapot (magyarázat)    


Állomány beiratkozások (példa)
Állomány Érvényes Kölcsönzés Előjegyzés
Ebben a mezőben szerepel az állomány neve. Az állományba nem sorolt dokumentumok esetében (ha van ilyen egyáltalán a könyvtárban) az állományba nem sorolt szöveg jelenik meg. Az utolsó sor pedig az Összesen. Ebben az oszlopban láthatjuk, hogy az adott állományba meddig érvényes a beiratkozásunk. Az állományból kölcsönzött dokumentumok darabszáma Az állományban előjegyzett dokumentumok darabszáma

Kölcsönzések (példa)
Kiadva Határidő Késés Dokumentum Megj.
A dokumentumot ezen a napon kölcsönözte ki a könyvtárból Ekkora kell(ene) visszahoznia a könyvtárba Ennyi nappal ezelőtt kellett volna visszahoznia a dokumentumot a könyvtárba. Zárójelben a mai nappal érvényes késedelmi díjat is láthatja. A kölcsönzött dokumentum címe Ebben a mezőben megjegyzések lehetnek, amik remélhetőleg magukért beszélnek.

Előjegyzések (példa)
Előjegyezve Érvényes Elvihető Dokumentum Megj.
Ekkor történt az előjegyzés Ha a dokumentum még nem érkezett vissza a könyvtárba, akkor itt azt a dátumot látja, amíg az eléjegyzése még 'él'.

Ha a dokumentum már beérkezett, akkor itt az igen szöveg jelenik meg.

Az itt szereplő dátum jelzi, hogy meddig van félretéve Önnek a dokumentum. Erről már küldött is értesítő levelet a könyvtár.

Ha itt az igen szó szerepel az azt jelzi, hogy a kért dokumentum beérkezett, Ön elviheti, de erről még nem készült Önnek értesítő levél.

Ha itt nincs semmi, akkor a kért dokumentum még nem érkezett be.

Az előjegyzett dokumentum címe Ebben a mezőben megjegyzések lehetnek, amik remélhetőleg magukért beszélnek.

Tartozások (példa)
Jogcím Összeg Keletkezett Dokumentum Megj.
Miért tartozik a küönyvtárnak. Lehetséges értékei Ennyivel tartozik Mikor keletkezett ez a tartozás Ha a tartozás dokumentumhoz kapcsolódik (pl: késedelmi díj, elvesztés), akkor itt a kérdéses dokumentum címe szerepel. Ebben a mezőben megjegyzések lehetnek, amik remélhetőleg magukért beszélnek.

Tartozás jogcím


TextLib WWW - InfoKer Szövetkezet